Keskusta

 

Keskustalla on monta merkitystä. Se voi olla mm.

ympyrän keskellä sijaitseva osa
– kaupugin keskeisin tai tärkein osa
– shakissa keskustaan luetaan yleisimmin ruudut d4,d5,e4 ja e5
– poliittinen keskusta
– Suomen Keskustan (rp.) käyttönimi

Kaarinassa kaupungin keskusta on nimeltään Oskarinaukio, mutta tiedätkö mistä sen nimi tulee? Tässä lyhyt historiakertaus:

Turun kaupunki osti 1960-luvulla kaikki Kaarinasta myyntiin tulleet maat ja maatilat. Samanaikaisesti Turku oli jättänyt valtioneuvostolle pakkoliitoshakemuksen Kaarinan liitämiseksi Turkuun.
Myös isoisoisäni Oskari Hollmén neuvotteli Turun kanssa Hovirinnan myynnistä. Hän näki Kaarinan kunnan kehittymisen mahdottomaksi jos Turku saisi haltuunsa alueen johon Kaarinan keskusta voisi rakentua. Kaarinan itsenäisyys oli hänen mielestään erittäin tärkeää. Siksi Anna ja Oskari Hollmén myivät 14.6.1968 päivätyllä kauppakirjalla Hovirinnan kartanon Kaarinan kunnalle.
Hovirinnan kartanon maille on 1970 alkaen rakentunut Kaarinan kaupungin keskusta. Alueella asuu huomattavan suuri osa kaarinalaisista ja koko kaupungin olemassaolon voidaan sanoa mahdollistuneen Anna ja Oskari Hollménin kiinteistökaupan myötä. Keskustan keskeisin aukio ristittiin myöhemmin Oskarinaukioksi.

Talousneuvos Oskari Hollmén sekä hänen mukaansa nimetty Oskarinaukio – Kaarinan keskusta.


Isoisoisäni Oskari, isoisäni Pentti ja isäni Timo ovat kaikki toimineet valtuutettuina Kaarinassa Keskustan edustajina. Äitini Sirkka sekä isoveljeni Markus ovat toimineet valtuutettuina Kokoomuksen listalla, kuten minäkin viime kesään asti.

Tähän asti on siis taaksepäin katsottua, elettyä elämää. Entä sitten nykyhetki ja tulevaisuus?

Asetun ehdolle tulevissa kuntavaaleissa Kaarinassa Keskustan listalle.

On tavallaan ”kotiintulon aika”. Yhteistyö keskiryhmien (Keskusta, KD ja RKP) kanssa on ollut todella toimivaa ja käydyt keskustelut ovat vahvistaneet käsitystäni siitä, että Keskustan ryhmän teemat sekä tavoitteet ovat lähellä omiani ja mielelläni liityn tähän joukkoon. Asetun ehdolle sitoutumattomana ehdokkaana. Juttelin eilen pitkään Saarikon Annikan kanssa ja keskustelu hänen kanssaan vahvisti näkemystäni siitä, että tekemäni ratkaisu on oikea. Annika muisti, että vuonna 2012 Keskustan kuntavaaliohjelman teema oli ”On kotiintulon aika”, joten he toivottivat minut tervetulleeksi kampanjan myötä jo viime vaaleissa. 🙂  Sain lämpimät tervetulotoivotukset ja tsemppiä tuleviin vaaleihin. Onnea myös Annikalle Turun puolelle, hän on varmaan tulevien vaalien äänikuningatar Turun valtuustossa.

Tässä virallinen tiedote ehdokkuudesta: 

Kimmo Hollmén kuntavaaliehdokkaaksi Kaarinan Keskustan listalle ja keskiryhmien valtuustoryhmään loppukaudeksi

Oman valtuustoryhmän kesällä 2016 perustanut Kimmo Hollmén on liittynyt keskiryhmien valtuustoryhmään kuluvan valtuustokauden loppuajaksi. Lisäksi Kimmo asettuu ehdolle kuntavaaleissa Kaarinan keskustan sitoutumattomana ehdokkaana.

”Poliittinen tilanne Kaarinassa on ollut murroksessa viimeiset pari vuotta. Kokoomusryhmää kaupunginhallituksessa johtanut Vesa Mäki oli tiimipelaaja ja halusi saada kaikki toimimaan yhdessä. Hänen jäädessä pois, on toimintakulttuuri muuttunut eikä yhteisestä tavoitteesta pidetty enää kiinni. Oman ryhmän perustaminen oli ratkaisu siihen, että halusin pitää kiinni tavoitteistani vaikuttaa Kaarinan kaupungin kehittämiseksi ja kuntalaisten palveluiden parantamiseksi. Tämä onnistui oman ryhmän kautta yhteistyössä muiden valtuustoryhmien kanssa. Valitettavasti Kokoomuksen näkemys ei sopinut itselleni, varsinkin kun piirin toiminnanjohtajan suulla käytiin linjaamassa, ettei puolue tarvitse yksilöitä, mutta yksilöt tarvitsevat puoluetta. Yksilönä arvostan yhteistyötä sekä yhteisten tavoitteiden eteen työskentelyä, enkä halua olla paitsiossa. Kuntapolitiikka on yhteispeliä, jota haluan olla pelaamassa – enkä katsomossa”, kertoo Hollmén.

”Keskustan ehdokkaana pääsen jatkamaan tärkeää työtä Kaarinassa. Isäni, isoisäni ja isoisoisäni ovat toimineet keskustan valtuutettuina, joten tämä on sinänsä luonnollinen jatkumo. Itsenäinen kaupunki, kuntalaisten laadukkaat palvelut, yrittäjäystävällinen politiikka, aktiivinen kaavoitustyö ja tasapainossa oleva kuntatalous ovat minulle tärkeitä asioita, joita haluan olla kehittämässä edelleen.”, Hollmén linjaa.

”On hyvä lisä saada Kimmo mukaan keskiryhmien valtuustoryhmään loppukaudeksi. Yhteistyö on ollut hyvää koko valtuustokauden ja nyt saamme hänet mukaan ryhmämme jäseneksi. Lisäksi Kimmo täydentää hyvin meidän Keskustan ehdokasjoukkoa tulevissa kuntavaaleissa.”, kertoo keskiryhmien valtuustoryhmän puheenjohtaja Sanna Tähkämaa.

Lisätietoja:
Kimmo Hollmén, 050-5449959 ja kimmo.hollmen@kaarina.fi

ja Sanna Tähkamaa, 040-5864364 ja sanna@stare.fi

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s