Vaikuttamistyötä Kaarinassa

Olen saanut olla monessa mukana Kaarinassa. Tarkastuslautakunnassa, kaavoitus- ja rakennuslautakunnassa, kaupunginhallituksessa ja nyt viimeisimpänä sosiaali- ja terveyslautakunnassa toimien sen puheenjohtajana. Kaarina-talo on paikka, jossa lautakunta koontuu, joskin kohta vuoden olemme kokoontuneet sähköiseen kokoukseen ja vai esittelijän lisäksi minä sekä pöytäkirjanpitäjä ollut paikalla Kaarina-talossa.
Toivottavasti pääsemme taas takaisin saman pöydän ääreen, Kaarina-talokin kaipaa jo käyttäjiään.

Kimmo Hollmen NETTIKOKOISET Katri Haavisto Photography (2 of 7)

Sote- ja maakuntauudistusta on tehty tovin jos toisenkin ja vieläkään emme tiedä, tuleeko uudistus voimaan 2023 vai joskus sen jälkeen. Eduskunta käsittelee asiaa jälleen keväällä 2021 – jos käsittelee. Toivottavasti Arkadianmäellä uskalletaan tehdä päätöksiä, sillä jatkuva valmistelu ja epävarmuus on todella kuormittavaa ja turhauttavaa. Epävarmuus työn tulevaisuudesta ja jahkailusta ei palvele ketään. Onneksi meillä Kaarinassa ei olla jääty odottamaan valtakunnan päätöksiä, vaan kaupungin palvelut kehittyvät jatkuvasti vastaamaan paremmin kuntalaisten tarpeisiin. Ja henkilökuntamme on todella asiantuntevaa sekä sitoutunutta!

Tässä tärkeimmät teemani, joita haluan olla kehittämässä ja viemässä eteenpäin:

  • Itsenäinen kaupunki: teemme aktiivisesti yhteistyötä yli kuntarajojen, mutta Kaarina on Kaarina eikä ole liittymässä mihinkään. Jos joku pienempi kunta haluaa liittyä Kaarinan kanssa, tästä toki neuvotellaan ja katsotaan mitä voimme yhdessä saavuttaa.
  • Kuntalaisten laadukkaat palvelut: pelkkä veroprosentin suuruus ei kerro kaikkea. Uskon, että moni on valmis maksamaan hieman enemmän siitä, että arki on sujuvaa ja palvelut pelaavat.
    Palvelut sekä niiden saavutettavuus ovat nyt nousseet entistä tärkeämpään rooliin koronaepidemian myötä.
  • Yrittäjäystävällinen politiikka: Kaarina on maamme kärkeä yrittäjäystävällisyydessä ja sen eteen tulee tehdä töitä tulevaisuudessakin. Kaarinan kehitys Oy ja kaupungin virkamiehet sekä päätöksentekijät ovat avainasemassa tässä yhteistyössä yrittäjien sekä yrittäjäjärjestöjen kanssa. Yritykset mahdollistavat hyvinvointia.
  • Aktiivinen kaavoitustyö: tätä kautta mahdollistamme monipuolisen asumisen kehittymisen sekä yritystoiminnan Kaarinassa.
  • Matkailu ja lähiruoka: Kaarina on saaristokaupunki ja paljon upeita kohteita sekä kuntalaisille että turisteille. Musiikkitapahtumat, historialliset kohteet, loistavat puitteet kokous- ja koulutustilaisuuksiin, lähiruoka omasta kunnasta ja luonnon läheisyys ovat valttikortteja hyödynnettäväksi.
  • Tasapainossa oleva kuntatalous: jatkuva velkaantuminen ei ole mahdollista. Maakunta- ja sote-uudistukset tulevat muokkaaamaan kunnan palvelurakennetta sekä tulorahoitusta, joten meidän tulee olla valmiina kun uudistukset toteutuvat 2022 vuoden alusta.

Kokemusta jo yli 15 vuotta

Ensimmäisen kerran istuin valtuutettuna Kaarinan valtuustosalissa 2004 joulukuussa, kun uusi valtuusto järjestäytyi. Olin ensimmäisen kauden ensimmäinen varavaltuutettu ja yksi valtuutetuista poistui kahvitauolla – ja siitä eteenpäin saman valtuutetun paikka oli istumapaikkani koko valtuustokauden ajan. Vuonna 2021 tulee siis täyteen 17 vuotta, ja jos saan tulevan kevään vaaleissa luottamuksen jatkaa työtä kaarinalaisten hyväksi niin vuosia tulee lisää.

Kuntapolitiikassa on oltava aktiivinen ja kuunneltava palautetta, toiveita sekä myös kritiikkiä kaupungin asukkailta. He tietävät parhaiten oman tilanteensa, oman asuinympäristönsä tilanteen sekä tarpeet ja toiveet, joita meidän tulisi kaupungin päättäjinä olla edistämässä.

Olen iloinen mahdollisuudesta, kun olen saanut olla mukana kaavoitus- ja rakennuslautakunnan varapuheenjohtajana sekä lautakunnassa hallituksen edustajana. Tämä konkreettinen työ edesauttaa Kaarinaa kehittymään sekä parempana asuinpaikkana että houkuttelevana kaupunkina yrityksille. Nyt sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana on auennut kaupungin palvelurakenne toisesta näkökulmasta. Tätä perustyötä sote-kentällä on meillä tekemässä ammattitaitoinen sekä motivoitunut henkilökunta.

Pelkkä veroprosentti ei kerro kunnasta kaikkea. Olen saanut paljon palautetta, että huomattavasti tärkeämpää on mm. käytettävissä olevat palvelut, kulkuyhteydet, julkinen liikenne jne. Itsekin lapsiperheen arkea elävänä ajattelen itsekin juuri näin. Maksan mielummin hieman enemmän ja saan laadukasta palvelua sekä vastinetta rahoilleni.

Kaarina on saanut kiitosta yrittäjäystävällisyydestään, palveluhalukkuudestaan, asiakaslähtöisestä rakennusvalvonnan toiminnasta, innovatiivisuudestaan jne.

2018 Kuntaranking-tulokset ovat jälleen mukavaa luettavaa Kaarinan kannalta.

kuntaranking