Kuntavaalit 2017

 

112 kertaa kiitos. Tuo luku on äänimääräni kevään 2017 vaaleissa ja sillä jäin keskustan valtuustoryhmän 1. varavaltuutetuksi.

Työ kaarinalaisten ja kaupungin parhaaksi jatkuu nyt uudessa roolissa. Valtuustossa keskustalla on kolme valtuutettua ja minä siis ensimmäinen varavaltuutettu hyppäämässä kokoukseen, jos joku valtuutetuista ei pääse kokoukseen. Ja useammassa kokouksessa olenkin jo saanut olla paikalla.

Sain vedettäväkseni sosiaali- ja terveyslautakunnan, jossa saan toimia siis puheenjohtajana. On todella mielenkiintoinen kausi tulossa lautakunnassa, kun samanaikaisesti valmistaudumme sote-uudistukseen sekä ylläpidämme laadukkaita palveluita kuntalaisille. Lautakunta on aloittanut työskentelyn kesäkuussa ja hyvä porukka on kasassa!

Tässä linkki Kaarinan tuloksiin:

https://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/kv2017/vaalipiiri/3/kunta/202

 

 

Tässä tärkeimmät teemani, joita haluan olla kehittämässä ja viemässä eteenpäin:

  • Itsenäinen kaupunki: teemme aktiivisesti yhteistyötä yli kuntarajojen, mutta Kaarina on Kaarina eikä ole liittymässä mihinkään. Jos joku pienempi kunta haluaa liittyä Kaarinan kanssa, tästä toki neuvotellaan ja katsotaan mitä voimme yhdessä saavuttaa.
  • Kuntalaisten laadukkaat palvelut: pelkkä veroprosentin suuruus ei kerro kaikkea. Uskon, että moni on valmis maksamaan hieman enemmän siitä, että arki on sujuvaa ja palvelut pelaavat.
  • Yrittäjäystävällinen politiikka: Kaarina on maamme kärkeä yrittäjäystävällisyydessä ja sen eteen tulee tehdä töitä tulevaisuudessakin. Kaarinan kehitys Oy ja kaupungin virkamiehet sekä päätöksentekijät ovat avainasemassa tässä yhteistyössä yrittäjien sekä yrittäjäjärjestöjen kanssa. Yritykset mahdollistavat hyvinvointia.
  • Aktiivinen kaavoitustyö: tätä kautta mahdollistamme monipuolisen asumisen kehittymisen sekä yritystoiminnan Kaarinassa.
  • Matkailu ja lähiruoka: Kaarina on saaristokaupunki ja paljon upeita kohteita sekä kuntalaisille että turisteille. Musiikkitapahtumat, historialliset kohteet, loistavat puitteet kokous- ja koulutustilaisuuksiin, lähiruoka omasta kunnasta ja luonnon läheisyys ovat valttikortteja hyödynnettäväksi.
  • Tasapainossa oleva kuntatalous: jatkuva velkaantuminen ei ole mahdollista. Maakunta- ja sote-uudistukset tulevat muokkaaamaan kunnan palvelurakennetta sekä tulorahoitusta, joten meidän tulee olla valmiina kun uudistukset toteutuvat 2019 vuoden alusta.

 

Kokemusta jo lähes 10 vuotta

Ensimmäisen kerran istuin valtuutettuna Kaarinan valtuustosalissa 2008 joulukuussa, kun uusi valtuusto järjestäytyi. Olin ensimmäisen kauden ensimmäinen varavaltuutettu ja yksi valtuutetuista poistui kahvitauolla – ja siitä eteenpäin saman valtuutetun paikka oli istumapaikkani koko valtuustokauden ajan. Vuonna 2018 tulee siis täyteen 10 vuotta, jos saan tulevan kevään vaaleissa luottamuksen jatkaa työtä kaarinalaisten hyväksi.

Kuntapolitiikassa on oltava aktiivinen ja kuunneltava palautetta, toiveita sekä myös kritiikkiä kaupungin asukkailta. He tietävät parhaiten oman tilanteensa, oman asuinympäristönsä tilanteen sekä tarpeet ja toiveet, joita meidän tulisi kaupungin päättäjinä olla edistämässä.

Olen iloinen mahdollisuudesta, kun olen saanut olla mukana kaavoitus- ja rakennuslautakunnan varapuheenjohtajana sekä lautakunnassa hallituksen edustajana. Tämä konkreettinen työ edesauttaa Kaarinaa kehittymään sekä parempana asuinpaikkana että houkuttelevana kaupunkina yrityksille.

Pelkkä veroprosentti ei kerro kunnasta kaikkea. Olen saanut paljon palautetta, että huomattavasti tärkeämpää on mm. käytettävissä olevat palvelut, kulkuyhteydet, julkinen liikenne jne. Itsekin lapsiperheen arkea elävänä ajattelen itsekin juuri näin. Maksan mielummin hieman enemmän ja saan laadukasta palvelua sekä vastinetta rahoilleni.

Kaarina on saanut kiitosta yrittäjäystävällisyydestään, palveluhalukkuudestaan, asiakaslähtöisestä rakennusvalvonnan toiminnasta, innovatiivisuudestaan jne.

Juuri julkaistu Kuntaranking-tulokset ovat jälleen mukavaa luettavaa Kaarinan kannalta.

kuntaranking

 

Mainokset