Kaadetaanko kuntarajat vai mielummin yhteistyön esteet?

Annetaan kuntarajojen olla, kaadetaan esteet yhteistyöltä!

Uskon, että kaikille meille on tärkeämpää saada hyvää sekä laadukasta palvelua kuin miettiä missä kohtaa menee kuntaraja. Eikö?

Nyt käynnissä oleva keskustelu on jumittunut vain tuijottamaan kuntarajan sijaintia tai sen olemassaolon oikeutusta. Unohdetaan tämä lähestymistapa, annetaan kuntarajojen olla! Varsinkin Kaarina sekä myös aika varmasti Turku tulevat molemmat toimeen itsenäisinä kuntina, jos yhteistyö vain saadaan toimimaan. On selvää, että kahdesta velkaisesta kunnasta ei tule yhtä rikasta, jos kuntaliitos tehdään mutta mikään ei toimintatavoissa muuttuisi.

Tällä hetkellä toki tehdään jo paljon, mutta pitkälti asiat ovat vielä suunnitelman asteella tai toteutuksen alkutaipaleella. Turun seutukunnalla tehtävä yhteistyö on saatava toimivaksi. On kyse sitten koulun käymisestä naapurikunnan puolella, joukkoliikennereiteistä tai energiantuotannosta, ei ole mitään järkeä, että asioita toteutetaan vain oman kunnan alueella ja oman kunnan asukkaille. Esimerkkejä voi jokainen meistä luetella vaikka kuinka, alkaen vaikka päiväkotipalveluista ja terveydenhuollosta aina joukkoliikenteeseen sekä jätehuoltoon.  Ja kaikkea siltä väliltä. Keinotekoinen kuntaraja on välillä esteenä esim. lapsen viemiseksi työpaikan viereiseen päiväkotiin tai koulupaikan saamiseksi läheisestä koulusta naapurikunnan puolelta – mutta näin ei ole tarpeen olla.

Katsotaan siis asiaa hieman laajemmin, jätetään kuntarajat rauhaan ja keskitytään palveluiden toteuttamiseen laadukkaasti, kustannustehokkaasti ja joustavasti.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s