Erilainen eduskunta

Olen kiertänyt viimeisen kahden kuukauden aikana maakuntaamme useamman tuhannen kilometrin verran ja kampanja-auton kuskinpenkki on tullut tutuksi. Samalla tutuksi ovat tulleet lukuiset tiet, joiden kunnosta ei voi ainakaan olla ylpeä. Määrärahojen puute on yleisin vastaus tiestön heikkenevään kuntoon.

Tutuiksi ovat tulleet myös useat sadat aktiiviset kuntalaiset, jotka ovat tulleet tapaamaan ja kertomaan kuulumisiaan kahvikupin äärelle. Kotona leivottu pulla on kerännyt kiitosta samalla kun nykyinen eduskunta ja menneet vaalikaudet ovat olleet vähemmän mairittelevien kommenttien kohteena. Muutosta tarvitaan, se on ollut yleisin toive ja viesti kentältä. Nykymenoon on kyllästytty.

Itse olin ainut puolueemme ehdokas Varsinais-Suomessa, joka oli täyttänyt vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen ennen ennakkoäänestyksen alkamista. Ilmoitus on luettavissa täältä. Olin samalla toinen kokoomuslainen koko Suomessa, joka ilmoituksen oli täyttänyt. Paljon suurempia lukuja ei ole muillakaan puolueilla, tosin vihreät ehdokkaat ovat ilmoituksensa täyttäneet puolueen ohjeiden mukaisesti ja tästä heille täytyy antaa reilu tunnustus.

Viimekertaisessa blogissa kirjoitin nykyisten kansanedustajien lukutaidottomuudesta tai heidän haluttomuudestaan noudattaa itse säätämiään lakeja. Tästä blogista sain todella paljon positiivista palautetta ja samaa palautetta tuli myös ennakkoilmoituksen tekemisestä. Jos avoimuutta halutaan ja siitä oikein lailla myös säädetään, on sääli, että edes lainsäätäjät eivät ota hommaa tosissaan. Tai he ovat kaavoihin kangistuneita ja tekevät asiat samalla tavalla kuin aikaisemmatkin kampanjat. Onneksi toki poikkeuksiakin nykyisistä kansanedustajista löytyy ja mm. Anne-Mari Virolainen sekä Petteri Orpo ovat hoitaneet kampanjansa tyylikkäästi ja lain edellyttämällä tavalla.

Erilaisen eduskunnan saamme vain äänestämällä eri tavalla. Uusia tuoreita kasvoja sekä toimintatavan muutosta saamme vain valitsemalla toisin – puolueesta riippumatta. Hienoin kommentti tästä aiheesta tuli viime viikolla Aurajoen rannassa, jossa eräs eläkeläisrouva tuli kertomaan valinneensa minut ehdokkaakseen. Hän oli äänestänyt muutamat viime vaalit istuvaa kansanedustajaa, mutta nyt hän oli todennut, että ei enää vanhoilla päivillä voi odottaa niitä luvattuja tekoja sanojen sijaan, sillä muuten päivät loppuvat odotellessa kesken. Tämän ja monen muun upean palautteen myötä olen saanut entistä enemmän tarmoa kampanjan viime metreille.

Valta vaihtuu vaihtamalla ja me jokainen voimme tämän asian puolesta tehdä töitä. Valintoja voi tehdä vielä tänään tiistaina ennakkoäänestyksen myötä tai sitten varsinaisena vaalipäivänä 17.4. Tehdään yhdessä historiaa ja vaihdetaan vallanpitäjiä sekä äänestetään Kaarina kartalle!

Olet tervetullut mukaan vaalivalvojaisiini sunnuntaina klo 19.00 alkaen, ilmoittaudu mukaan Lyyti-palvelun kautta täällä.

Kategoria(t): Politiikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s