Kauppoihin E-vapaa-alue?

Monelle meistä ruokakaupassa käynti on toimenpide, joka suoritetaan silloin kun se päivän päätteeksi sopii kotimatkan varrelle tai sitten kaupassa käydään viikonloppuna muun ohjelman ohessa. Tekemäni pikagallupin perusteella kukaan ei suoranaisesti nauttinut ruokakauppa-shoppailusta, vaan pikemminkin sen koettiin olevan hengissä pysymisen ehto ja edellytys – ihan kirjaimellisesti. Eri asia on sitten asioida rauhassa torilla jututtaen kauppiaita ostosten lomassa taikka kiertely tunnelmallisessa kauppahallissa maittavia ostoksia tehden.

Osa ruokakaupoista on tehnyt asioinnista hieman helpompaa kokoamalla tietyt ruoka-aineet samaan kohtaan, jolloin asiakas saa tarvitsemansa tarvikkeet yhdestä hyllystä ja vaikkapa texmex-tuotteet ja leivontatarpeet löytyvät yleensä helposti yhdestä ja samasta paikkaa. Myös hedelmä- ja vihannesosastolla on teemoittelua ja esimerkiksi kaikki luomutuotteet on koottuna samaan paikkaan.
Nyt kun lisäainekeskustelu on jälleen nostanut päätään ja eri einesruokia ja E-määriä on käyty läpi, voisi tässä olla yksi lisäpalvelu kauppiaalta asiakkaille. Voitaisiinko kerätä yhteen hyllyyn tai kylmätiskiin sellaisia elintarvikkeita, jotka ovat aitoja sekä ”e-vapaita” tai sisältävät vain vähän säilöntäaineita verrattuna muihin vastaaviin tuotteisiin?

Muistatko sinä viime vuodelta Kuluttajaliiton uutisen, jonka mukaan markkinoilla olevien HK:n ”jauhelihapihvien” ainesosaluettelon mukaan tuotteet oli jauhelihan sijaan valmistettu pääosin broilerinnahasta? Itse voin ainakin tunnustaa, että en ollut valmispihvien tuoteselosteita sen tarkemmin lukenut ja uutisen jälkeen kävin lueskelemassa useammat pakkausselosteet einesosastolla

Asiakkaan näkökulmasta ajatus ainakin on toimiva eikä itse tarvitse jokaista etikettiä lukea läpi selvittääkseen mitä kaikkea tuotteesta oikeasti löytyy, kun se on tehty jo valmiiksi ja tuote on päässyt kaltaistensa seuraan samalle hyllylle. Meidän tarvitsee siis pyytää parempia tuotteita nykyisten einestuotteiden tilalle sekä osoittaa ostotottumuksia muuttamalla, että arvostamme aitoja asioita. Meistä itsestämme se on kiinni!

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kauppoihin E-vapaa-alue?

 1. Pauli Ojala sanoo:

  Jotta kansa saisi nykyistä terveellisempää ja luonnollisempaa ruokaa, voitaisiin harkita lisäaineiden käytön verotusta teollisuudelta. Veron tulisi olla niin suuri, että se ohjaisi valmistajia vähentämään lisäaineita.

  • kimmohollmen sanoo:

   Juuri näin Pauli!

   Kokoomuksen kanta on ollut, että ohjaamalla verotusta kulutuksen verotukseen, saadaan tuloksia aikaan. Ja tämä olisi varmasti yksi konkreettinen tapa toimia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s