Maaliskuun myötä uudella vaihteella liikenteessä

Maaliskuun myötä kampanjassa laitetaan uutta vaihdetta silmään ja haetaan samalla hyvää vauhtia huhtikuun alussa alkavaan loppukiriin. Tänään on vielä 47 aamua varsinaiseen vaalipäivään.

Kotisivuilleni on tullut taas muutamia päivityksiä.

Tänään aukeaa myös Varsinais-Suomen Kokoomuksen kampanja, kun ulkoministeri Stubb on yhdessä kaikkien ehdokkaiden kanssa klo 17.00 alkaen Kampanjastartissa ravintola Amarillossa. Kaikki paikalle!

Parin tunnin kuluttua Ministeri Stubb luennoi yliopistolla klo 11.15 ja kello 12 aikaan pääsen ilmaiseen ”kuntotestiin”, kun lähden Kultuuri-kuntohölkälle Alexin kanssa Turun urheilupuistossa. Tämän jälkeen taival jatkuu Lemminkäisenkadun toimipisteeseen lounaalle hänen sekä Turun AMK:n johdon kanssa. Kun kupu on ravittu, Alex pitää luennon AMK:ssa kello 14.15. On hienoa, että saan matkata yhden päivän aivan loistavan ministerin matkassa mukana (tosin hölkässä taidan olla kaukana takana, jos oikeasti kisattaisiin…).

Tänään on myös muuten kiireinen päivä, sillä Turussa, kuten lukuisilla muillakin paikkakunnilla, kampanjoidaan sen eteen, että opintotuki muutetaan indeksisidonnaiseksi.

Miksi?

Opintotuen on tarkoitus turvata opiskelijoiden toimeentulo ja mahdollistaa täysipäiväinen opiskelu. Maaliskuusta 2011 alkaen opintotuki jää ainoaksi vähimmäisetuudeksi, jota ei ole sidottu elinkustannusten kehitykseen. Tämä tarkoittaa, että opintorahan ostovoima heikkenee jatkuvasti. Käytännössä opintotukea siis vähennetään vuosi vuodelta.

Opintorahan ostovoima on laskenut 13% vuodesta 1992, jolloin nykyinen järjestelmä luotiin. Kannatan sitä, että opintotuki sidotaan kansaneläkeindeksiin 1.1.2012 alkaen! Turussa kampanja on käynnissä mm. Yliopistonkadulla klo 10 – 14 ja Turun AMK:n Lemminkäisenkadun toimipisteessä kello 11-13. Tervetuloa mukaan ”sitomaan opintotuki indeksiin”.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s