Kampanjarahoituksen kiemurat

Vaalirahakohu vuoden 2007 vaaleista käy edelleen kuumana ja ikäviä epäselvyyksiä nousee esille lähes viikottain. Hyvä, että asiat käydään läpi.

Vuoden 2011 vaalien pääasia ei kuitenkaan saa olla kampanjarahoitus tai siinä olevat epäselvyydet, sillä  nyt ehdolla olevien tulee hoitaa kampanjansa kunnialla ja avoimuudella, jotta luottamus politiikkaan sekä kampanjan tekemiseen. Pääasia vaaleissa tulee olla asiakysymyksissä, tulevaisuuden haasteissa sekä niihin esitettävissä ratkaisuvaihtoehdoissa.

Vaalirahoituslaki on täsmennetty ja tiukennettu huomattavasti ja oma kampanjani noudattaa avoimuutta kaikin tavoin. Jokainen yli 1500 euron lahjoittaja julkaistaan sivuillani ja alle 1500 euron lahjoittajat julkaistaan, mikäli lahjoittaja ei erikseen tätä kiellä.

Harmillista on, että kaikki ehdokkaat eivät ole lukeneet lakia läpi ja muun  muassa lehdissä olevat vaalimainoksien maksutiedot ovat vain harvoilla ollut näkyvissä. Outoa on myös se, että ehdokas julkaisee oman vaalimainoksen ilman puoluetunnusta, joka on ollut edellytys jo useissa vaaleissa. Laki yksiselitteiseisti edellyttää, että nykyään mainoksessa mainitaan mainoksen maksaja myö siinä tapauksessa, että maksajana on ehdokas itse. Omien mainoksieni lisäksi olen lehtiä selatessa huomannut, että ainakin Lehtisen Seppo, SDP:n ehdokas, on läksynsä lukenut ja hänen mainoksissa olen huomannut vaatimusten olevan kohdallaan. Valitettavan monella puutteita edelleen on. Nyt tsemppiä arvon kollegat!

Haluatko olla mukana tukemassa kampanjaani?

Pienikin lahjoitussumma on osoitus luottamuksesta sekä minuun että yhteiseen politiikan tekemiseen. Vaalirahoituslain määrittelemä kampanja-aika eduskuntavaaleihin on alkanut 17.10.2010 ja se päättyy kaksi viikkoa vaalipäivän jälkeen.
Tässä esimerkkejä, mitä pienelläkin tuella saa kampanjassani:

5 euroa:          20 kpl rintanappeja

10 euroa:        250 kpl jaettavia flyereita

25 euroa:        1 kpl tiimitakkeja

80 euroa:        50 kpl auton takalasitarroja

200 euroa:      1 kpl mainos Kaarinan uutisiin

500 euroa:      1 kpl tiimiauton teippaukset kampanjan ajaksi

1000 euroa    2 vkoa näkyvyyttä bussin näyttötaulussa kulkevassa valomainoksessa

Helpoin tapa tukea kampanjaa on Lahjoituslippaan käyttö. Summan voit valita itse. Tämä lipas on Kokoomuksen tapa tuoda kampanjan tukeminen entistä helpommaksi sekä julkisemmaksi. Antamasi tuki siirtyy täysimääräisenä tukitilille.

Lahjoituslipas:

http://www.lahjoituslipas.fi/kokoomusehdokas/kimmohollmen2/lahjoita/

Lisätietoja löytyy myös kotisivuiltani Vaalirahoitus-kohdasta. Lue lisää täältä.

Kategoria(t): Politiikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s