Teatteria nurmikentällä sekä näyttämöllä

Mennyt kuukausi on ollut potkupallofanien kulta-aikaa, kun MM-kisat käytiin Etelä-Afrikassa. Ja suomalaisittain oli vielä mukavaa, että aikavyöhykkeet osuivat sen verran hyvin yhteen, ettei otteluita tarvinnut herätä katsomaan kukonlaulun aikaan taikka valvoa yömyöhään matsien loppuhuipennusten takia. Vaikka kyseessä olivatkin maailman parhaat jalkapallomaat, oli kyseessä myös toinen toistaan loistavimpia näyttelijäsuorituksia. En ole montaa yhtä tunteella näyteltyä kaatumista tai loukkaantumista nähnyt teattereissa kuin nurmikentällä nähtiin.

Menneellä viikolla kävimme katsomassa Naantalissa Teatteri Emmassa 7-veljestä. Siinä neljä näyttelijää tulkitsivat tuttuakin tutumman klassikon yhdistettynä pienillä vivahteilla nykyaikaa sekä paikallisuutta. Jarkko Rasila, Santtu Karvonen, Kalle Lamberg ja Miska Kaukonen vetäisivät kaksi tuntia sellaista ilotulitusta, että MM-kisojen jalkapallistit olisivat kyllä jääneet kakkosiksi. Aivan upea näytelmä yhdistettynä Naantalin tarjoamaan kesäkaupungin tunnelmaan, joten siitä ei kesäilta parane. Toivottavasti kesäteatterit pystyvät hyödyntämään nämä upeat kelit ja saavat katsomonsa täyteen väkeä. Itsekin useissa kesäteattereissa näytelleenä tiedän, että lähes tyhjälle katsomolle näytteleminen kylmässä kelissä ja kaatosateessa vaatii todella paljon. Kun aurinko paistaa, on katsomossa väkeä ja näytteleminenkin sujuu huomattavasti mukavammin. Ja lipputuloilla saadaan kulut katettua ja turvattua toiminta tulevinakin suvina. Joko olet itse ollut tänä kesänä teatterissa?

Lauantaina pääsin myös veneilemään, kiitos serkkuni ja hänen miehensä hankkiman m/s Plottiksen. Ruisrock veti meitä puoleensa ja kelluimme Pikisaaren lahdessa kuunnellen festivaalin antia picniceväistä nauttien. Tunnelmaa oli läheisissä veneissäkin, mutta kyllä itse festivaalialueella tunnelma oli varmasti monin verroin parempi. Koko viikonloppuna yli 71000 kävijää osoitti jälleen kerran sen, että Ruisrock on kesän parhaimpia festivaaleja niin esiintyjiltään, järjestelyiltään ja varsinkin tapahtumapaikaltaan!

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Teatteria nurmikentällä sekä näyttämöllä

  1. pike sanoo:

    eiköhän se ole Jukka Rasila… eikä jarkko…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s